Nieuwsbrief nr 6   Oktober 2012

Loslaten

Het thema van deze nieuwsbrief is loslaten. Zowel in werk als brief kom ik dit nu volop tegen. Ik heb een maand geleden afscheid moeten nemen van Marilou, mijn grote liefde en aan het eind ook mijn vrouw. Maike Woldring haar vriendin heeft dit keer de Column willen maken over dit afscheid.
Dit is ook de reden dat de nieuwsbrief veel te lang niet is verschenen. Werk en privé zijn, zo blijkt maar weer, al te zeer met elkaar verbonden. Dit wil niet zeggen dat er niets op werkfront gebeurd is, integendeel. En nu ik weer rustig begonnen ben (eigenlijk ben ik nooit gestopt) merk ik dat ik er ook weer veel zin in heb.
Gert
 
 
Laatste Nieuws
Deze tijd van het jaar gebruik ik ook om stil te staan bij vragen als: Wat laat ik volgend jaar los? Waar wil ik mee doorgaan en het meest spannende waar ga ik nieuw aan beginnen?
  • In mei heb ik een nascholing voor coaches “coachen tot de kern” bij Weisfelt en Partners afgesloten.
  • In november start ik de Droomopleiding bij het ITIP onder leiding van dromendokter Bas Klinkhamer, ik wil mij nog verder bekwamen in het werken met het onderbewuste. Volgend jaar zal ik ook starten met een droomgroep, hierover de volgende keer meer.
  • Er staan 2 Word Wakker weekenden gepland: Het herfstweekend met het thema Loslaten 23-24 nov. 2012 en het voorjaarsweekend met thema Leef! 22-24mrt 2013, zie ook de volgende rubriek.
  • Samen met partners zijn we een stress workshop en training persoonlijk leiderschap aan het ontwikkelen.  
Veel mooie plannen weer voor komende tijd.
 
 
Word Wakker en Laat Los!   22-24 nov 2012
Naast onze voorjaarsweekenden word wakker en leef!, introduceren we nu ook een herfst weekend Word Wakker en laat Los!
Samen met co-trainer Lies Dekkers hebben we een mooi nieuw programma gemaakt. Dit weekend in de herfst gaat over inkeer en kracht. Je gaat in het weekend de balans opmaken en nadenken over wat je wilt behouden en wat je wilt loslaten. Kijk voor de flyer en meer informatie op www.wordwakker.com Het is ook mogelijk dit samen met je partner of vriend(in) te doen. Herken je de onderwerpen ook op je werk? De ervaring is dat werkgevers de training vergoeden. Kosten zijn € 345 euro incl. de verblijfskosten. Wacht niet te lang met inschrijven. Neem gerust contact met me op als je vragen hebt.
Ook zijn er mogelijkheden om een gedeelte vergoed te krijgen via de ziektekostenverzekeraars; informeer naar de mogelijkheden.
 
 
Tips en Tools
Dit keer slechts 1 leestip die ik graag wil delen:
 
-Riekje Boswijk: Afscheid nemen; loslaten wat dierbaar is, uitgeverij de Toorts
Een zeer waardevol boek dat het hele rouw proces beschrijft en veel handvatten geeft. Niet alleen blijkbaar bij verlies van een dierbare maar ook bij verlies van werk of bij scheiding.
 
-Een loslaat oefening voor mensen die ’s nachts in bed liggen te piekeren:
Ga op je rug liggen leg je handen op je bij en richt al je aandacht op je ademhaling door deze te volgen vanaf de inademing door je neus tot diep in je buik onder je handen en bij de uitademing zucht je ook de eventuele tussentijds invallende gedacht mee uit. Succes!
 
 
Column
Afscheid van Marilou
Wat had ze het graag gedaan: weer een column schrijven voor deze nieuwsbrief. Maar het is heel anders gegaan. In de vroege ochtend van 23 september is Marilou overleden. Onze mooie, dappere Marilou, die hield van schrijven en het leven zo lief had. Begin februari dit jaar openbaarde zich een tumor in haar lijf. Een pittige operatie gaf even respijt, want de vooruitzichten waren niet gunstig als de tumor terug zou komen.
Deze bleek in augustus toch terug te zijn, na een heerlijke zomer met Gert in Frankrijk kamperend onder de sterrenhemel, en met haar zo geliefde jonge zonen en Gerts familie op Texel. Het zijn herinneringen geworden, heel dierbare.
Marilou bleek na onderzoek niet meer te opereren, de tijd werd heel schaars. Wat heeft ze die tijd gebruikt! Vol vuur en overgave was er haar trouwfeest met Gert op 22 augustus: een prachtige dag met haar aller-dierbaarsten. In de weken daarna werd de wereld kleiner en stiller. Met genieten van haar zomertuin, wandelen zo goed als het nog kon, familie, wat vrienden, haar kinderen. Er kwam een bed voor het raam in de huiskamer, met zicht op wuivende bloemen. Een zijden shawl drapeerde ze wuft om haar hoofd, toen haar blonde krullende lokken haar verlieten. Dat bood enige troost…
 
De laatste weken waren er gesprekjes met haar kinderen over wat ging gebeuren. Maakte ze losse eindjes af, en genoot ze van de zorgzaamheid van anderen thuis. Ze las mailtjes en kaarten van vrienden en familie en begroette vele bloemen. Iedereen wilde laten weten hoeveel liefde er voor haar was. Hoezeer ze die liefde voor anderen voelde, dat zag je in haar heldere blauwe ogen en die kleine Marilou-glimlach op haar gezicht. Haar pen heeft ze neergelegd, haar fijne stem klinkt na. Hopelijk rust ze in een wereld van ruimte, liefde, licht en röhring: daar hield ze van. Dag lieve, dierbare Marilou, we zwaaien naar je!
 
MaikeWoldring, vriendin van Marilou
 
Verkade Coaching & Advies, Veldhoven, 0644094511 www.verkadecoaching.nl

Powered by YMLP.com